
Beskrivning
Haricots verts är ett lättlagat och gott tillbehör som lyfter din middag till en helt ny nivå.
I den här rätten får de gröna bönorna god smak av vitlök, zest och toppas med mandel. Servera en god köttbit, kyckling eller fisk till.
Ingredienser
400 g haricots verts
85 g skivad mandel
2 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
2 tsk citronsaft
citronzest från 1 citron
smör till stekning
flingsalt
peppar
Gör så här
- Rosta skivade mandlar i en torr stekpanna och lägg åt sidan.
- Finhacka schalottenlök och fräs dem i smör.
- Finhacka vitlöksklyftorna och ha ner de i pannan med haricots verts, fräs tills de får lite färg.
- Toppa med mandel, citronzest och citronsaft. Rör om fräset och sprinkla på flingsalt och kör några varv med pepparkvarn.