Publicerad

Rostad pumpa med ruccola, macadamianötter och fikonbalsamico

Beskrivning

En utsökt matig sallad perfekt till hösten. Härligt rostad pumpa på en bädd av bitter ruccola, krapriga macadamianötter och en fin sötma av balsamicon. Kan det bli godare?

Ingredienser

1 butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
1 dl rostade macadamianötter
1 dl pumpakärnor
1 pkt ruccola
fikonbalsamico
flingsalt
olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj och ta ut kärnorna ur pumpan (låt skalet vara kvar). Skär klyftor av pumpan
    och lägg ner dem i en skål.
  3. Blanda pumpan med olivolja, krossade vitlöksklyftor och flingsalt.
  4. Lägg pumpablandningen på en ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  5. Ta ut plåten och strö över macadamianötter och pumpakärnor. Ställ in ytterligare 15 minuter.
  6. Lägg upp ruccolan på ett fat och lägg pumpablandningen över. Ringla över fikonbalsamico.
    Servera direkt.