
Beskrivning
En utsökt matig sallad perfekt till hösten. Härligt rostad pumpa på en bädd av bitter ruccola, krapriga macadamianötter och en fin sötma av balsamicon. Kan det bli godare?
Ingredienser
1 butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
1 dl rostade macadamianötter
1 dl pumpakärnor
1 pkt ruccola
fikonbalsamico
flingsalt
olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Skölj och ta ut kärnorna ur pumpan (låt skalet vara kvar). Skär klyftor av pumpan
och lägg ner dem i en skål. - Blanda pumpan med olivolja, krossade vitlöksklyftor och flingsalt.
- Lägg pumpablandningen på en ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
- Ta ut plåten och strö över macadamianötter och pumpakärnor. Ställ in ytterligare 15 minuter.
- Lägg upp ruccolan på ett fat och lägg pumpablandningen över. Ringla över fikonbalsamico.
Servera direkt.