Publicerad

Chèvresallad med päron, nötter och honungsvinägrett

Beskrivning

Ljuvlig elegant sallad med massor av smaker. Kombinationen av sältan från getosten och sötman från de grillade päronen gifter sig med varandra. God och lättgjord förrätt som definitivt kommer att göra succé!

Ingredienser

Sallad:

Nävar blandad sallad (t ex ruccola och maché)
2 – 3 päron
1 dl rostade valnötter eller pekannötter
100 g chèvreost

Honungsvinägrett:

flytande honung
vitvinsvinäger
olja
salt och peppar

Gör så här

Vinägrett:

Blanda ingredienserna till vinägretten och smaka av med salt och peppar.

Sallad:

  1. Rosta nötterna i en het och torr panna tills de börjar få färg.
  2. Sätt ugnen på 200°
  3. Skär chèvren i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och gratinera i ugn några minuter tills de börjar få färg.
  4. Dela päronen i tunna klyftor och grilla dem på båda sidor, ringla över lite honung.
  5. Lägg upp salladen på ett serveringsfat, toppa med päronskivorna och osten. Strö över nötterna och ringla över vinägretten. Salta och peppra efter smak.